Přípravy na grilovací sezónu
Léto a s ním i grilovací sezóna začíná. Mnoho z nás se již těší na teplé večery strávené posezením na čerstvém vzduchu v dobré společnosti. A k nim neodmyslitelně patří dobré pití a jídlo. Pokud rádi svoje známé hostíte a těšíte se z chvály a prázdných talířů, jistě již sháníte nejlepší recepty. Rozhodně také neopomeňte kvalitní vybavení, které hraje při přípravě pokrmů důležitou roli. Jednak z ingrediencí vytvoří nezapomenutelný gastronomický zážitek a také vám ušetří čas strávený přípravou. Přece jen ani ten nejobětavější hostitel nechce být neustále mimo dění s plnýma rukama práce.
Skvělým pomocníkem je elektrický stolní gril. Staňte se i vy mistrem grilovaček a okouzlete přátele šťavnatými a dokřupava opečenými kulinářskými kousky pro masožravce i vegetariány. Vaším esem v rukávu při přípravě grilovaných specialit bude elektrický stolní kontaktní gril Orava EG-200. Jednoduše na něm připravíte dobroty z různých druhů masa, ryb, zeleniny. Připravit na něm můžete ale také sendviče nebo zapečené bagety. Kovové žebrované grilovací desky jsou vybaveny nepřilnavou vrstvou, aby se vám na grilu nic nepřipeklo.
Dvě snadno vyjímatelné misky zachycují při grilování přebytečný tuk. V přední části je umístěna světelná kontrolka provozu, která informuje o teplotě. Teplotu si můžete variabilně nastavit podle toho, co máte v plánu servírovat – nižší teplota je vhodná pro přípravu sendvičů, vyšší teplota je ideální například pro přípravu šťavnatých steaků.
Grilovat můžete na otevřeném grilu. Jedním pohybem ho však také můžete proměnit v toustovač, pokud máte chuť například na dozlatova propečenou zapečenou bagetu. Díky tepelně izolované rukojeti grilu vždy bezpečně „nakouknete“ na přípravu pochoutky, abyste ji mlsným hostům mohli naservírovat na talíř v tom správném okamžiku.
I čištění grilu je hračka – stačí ho přetřít papírovým ubrouskem a hadříkem. A v případě nepřízně počasí můžete gril Orava EG-200 použít i na grilování v interiéru.
Prodává Orava za 1 099 Kč.